Gezonde Koers
Image default
Fitness

5x waarom jij een sportmassage zou willen

Dat een massage op z’n tijd vele voordelen heeft voor het lichaam, dat is wel bekend. Maar wat voor massage goed voor jou is, of voor je werkt, is per persoon verschillend. Wij geven je vijf redenen waarom jij per direct een sportmassage zou willen boeken.

Voel je fitter na een sportmassage
Een ontspannen massage is heerlijk voor de geest en focust zich om je helemaal tot rust te laten komen. Een sportmassage heeft daarentegen de focus op je spieren en heeft als doel om deze vooral helemaal tot rust te laten komen. Ben jij iemand die woont in de omgeving Scheveningen en ben jij een regelmatige sporter? Dan is je lichaam er zeker bij gebaat om af en toe een sportmassage te krijgen. Je kunt dit natuurlijk overal door het land verkrijgen, maar na een kleine zoektocht op voor een massage Scheveningen heb je veel adressen waar je terecht kunt.

Je lichaam komt los
Met een sportmassage worden je spieren losgemaakt. Heb je soms het gevoel dat er knopen in je lichaam zitten die je graag weg ziet? Dan is een sportmassage iets voor jou. Reken er wel op dat dit soms wat minder fijn kan aanvoelen, omdat de knoop ook echt goed wordt los gemasseerd. Naderhand zul je je direct veel lichter voelen en beter in je vel.

Immuunsysteem wordt verhoogd
Niet alleen in je lichaam zul je je beter voelen na een sportmassage, ook je immuunsysteem is bewezen beter te worden. Het wordt dan ook aangeraden om toch wel een aantal keer per jaar even goed losgemaakt te worden met een sportmassage en zo het verschil in seizoenen, of wanneer je even mentaal of fysiek iets minder sterk bent, op te vangen.

Het zorgt voor ontspanning
Ondanks dat het de focus heeft op je spieren, zorgt een sportmassage ook voor totale ontspanning in je lichaam. Weliswaar ligt de focus niet op het ontspannen op het moment zelf, maar je lichaam en daardoor ook je geest komt er veel meer ontspannen uit dan dat je erin ging.

Dopamine komt vrij door een sportmassage
Dacht je dat het alleen maar daarbij bleef bij het doen van een sportmassage? Think again. Een sportmassage zorgt er namelijk ook voor dat er dopamine wordt vrijgemaakt. Dopamine zijn de geluksstoffen in je lichaam, waardoor je je over het algemeen positiever en fijner voelt. Niet alleen op de dag zelf, maar ook over de long run. Het doen van een sportmassage is dan ook zeker een gezonde aanvulling op je routine.