Gezonde Koers
Image default
Fitness

Gezonder leven is nog niet zomaar even gedaan

Het nieuwe jaar staat bijna voor de deur. Je hoort het nu al om je heen: wat zijn jouw goede voornemens? En dat weet je best: eigenlijk zou je wel gezonder willen leven, meer willen bewegen en werken aan een betere conditie. Maar hoe pak je dat aan? Kijk, die eerste week in het nieuwe jaar heb je motivatie voor 10. Je voelt, als het ware, de oliebollen nog zitten. Maar wat nu als je die week eenmaal bent doorgekomen? Dan is het hartstikke moeilijk om gemotiveerd te blijven. De eerste verjaardagen staan alweer op de kalender, de nieuwjaarsborrel van je werk en natuurlijk die van de sportvereniging… Noem maar op. Natuurlijk hoef je die niet allemaal links te laten liggen, maar het is wel zaak om daar op een gezonde manier mee om te gaan. En dat kun je doen door jezelf op een gezonde koers te zetten.

Hoe zorg je beter voor jezelf?

Beter voor jezelf zorgen gaat vaak over eten en drinken. Dus drink je meer water en (cafeïnevrije) thee. Je hapt wat vaker in een stukje komkommer dan in een chipje en je bent eigenlijk al heel goed bezig. Maar al dat groenvoer en die thee komen je al vrij snel je neus uit. Je hebt gewoon lekker eten nodig, iets waar je echt je tanden in kunt zetten zonder je schuldig te hoeven voelen. En die maaltijden zijn er. Neem bijvoorbeeld eens contact op met een Personal Trainer Venlo. Hij of zij kan je precies vertellen wat jij kunt eten en wat je beter kunt laten staan. Natuurlijk kun je daar dan weer mee doen wat jij zelf wilt. Ligt Venlo voor jou niet echt op de route? Dan kun je ook Personal Trainer Roermond inschakelen.

Hoe beweeg je meer en gemakkelijker?

Bewegen is belangrijk om lekkerder in je vel te komen zitten. Met bewegen maak je namelijk het gelukshormoon endorfine aan. Een stofje in je hersenen waar je écht blij van wordt. Je kunt dit stofje stimuleren door te gaan bewegen. Een flinke wandeling kan je al veel goed doen. Wil je liever bewegen onder begeleiding van een personal trainer? Dan is dat ook zeker aan te raden. Helemaal als jij al in geen tijden ook maar iets aan beweging hebt gedaan. Je zult om meer en gemakkelijker te gaan bewegen moeten beginnen bij het begin. Dat kun je maar beter onder begeleiding doen. Je wilt te allen tijde voorkomen dat je direct aan het begin een nare blessure oploopt.