Gezonde Koers
Image default
Fitness

Trainen om je spieren op te bouwen doe je zo!

Voor veel doelen in de sportschool is spieren opbouwen vaak een must. Het kan helpen bij gewicht verliezen, bij gewicht aankomen, bij sterker worden, ga zo maar door. Het kan je dus op vele gebieden helpen. Spiermassa is daarnaast ook belangrijk voor het verbranden van calorieën en dus voor wanneer je wilt afvallen. Meer spiermassa opbouwen kan ontmoedigend lijken, maar het is vrij eenvoudig als je een programma volgt dat de juiste oefening combineert met de juiste voeding en rust. Ben jij van plan om spiermassa op te gaan bouwen en kun je hierbij wel wat tips gebruiken? Lees dan zeker eens onderstaande tips!

Wat moet je zeker doen?

Allereerst is bij het opbouwen van spiermassa rust belangrijk. Dit zal wellicht raar klinken, maar rust is zelfs erg belangrijk tijdens dit proces. Rust is namelijk net zo belangrijk als beweging. Rust geeft je spieren de kans om te herstellen van intensieve training en daarna sterker te worden. Hierdoor zal je spierkracht ook sneller toenemen. Door goed uit te rusten zal je proces dus ook sneller kunnen verlopen. Daarnaast is de soort training bij het opbouwen van meer spiermassa ook essentieel. Om je spiermassa te vergroten, moet je natuurlijk voor krachttraining kiezen. De meest effectieve oefeningen zijn oefeningen waarbij meerdere spiergroepen tegelijk worden getraind. Deze oefeningen staan ​​bekend als samengestelde oefeningen. Deze omvatten onder andere squats, lunges, deadlifts en bankdrukken. Je zou dit perfect kunnen combineren met het opstellen van een trainingsschema spieropbouw. Door middel van een trainingsschema spieropbouw kun je bijhouden welke spiergroepen je op welke dag gaat trainen. Daarnaast kun je met een trainingsschema spieropbouw ook je progressie beter in de gaten houden en zorgt het voor een houvast.

Wat moet je niet vergeten?

Uiteraard zijn er ook een aantal zaken die je moet proberen te vermijden, wil je je spiermassa opbouwen. Een eerste voorbeeld hiervan is niet vergeten om ook erg goed op je voeding te letten. Zonder de juiste voeding kun je niet voor de juiste progressie zorgen. Je kunt dit goed bijhouden door naast alleen een trainingsschema spieropbouw, ook een voedingsschema te maken. Door middel van een voedingsschema kun je bijhouden wat je gaat eten en ook dit zal voor houvast zorgen.

https://www.trainandgain.nl/trainingsschema.html

Gerelateerde artikelen

Waar moet je op letten bij een yogamat?

Soorten diëten om een ​​gezonder lichaam te krijgen

Aan je gezondheid werken op de fiets!