Gezonde Koers
Image default
Gezondheid van vrouwen

Plastische chirurgie is een optie

Tegenwoordig is een snelle borstvergroting niet meer zo raar. Je ziet het in het straatbeeld ook steeds vaker voorkomen dat er fillers en botox wordt aangeboden bij beautysalons. Wereldwijd lijkt plastische chirurgie veel populairder zijn geworden of in ieder geval toegankelijker voor meer mensen. Het is niet meer alleen maar weggelegd voor de rijke sterren. Hier kunnen mensen gemengde meningen of ideeën over hebben. In dit artikel gaan we dieper in op wat het nu populairder lijkt te maken en ook wat de gevolgen hiervan kunnen zijn op de kwaliteit van de behandelingen.

Steeds populairder

Van alle behandelingen lijkt een borstvergroting, ooglidcorrectie of liposuctie het meest populair hier in Nederland. Daarnaast stijgen de fillers en botox injecties ook onwijs. Aan dit verhaal zitten natuurlijk twee kanten wat enorm gevoelig kan liggen voor mensen. Als iemand ergens zijn of haar hele leven onzeker over is geweest of wanneer een lichaamskenmerk ook fysieke pijn kan veroorzaken is het natuurlijk fijn dat dit aangepast kan worden als het geld ervoor is. Aan de andere kant kan je jezelf de vraag stellen wanneer iets of iemand goed is zoals hij of zij is? Er zijn op dit gebied enorm veel twijfels over de leeftijdsgrens van wanneer iemand een cosmetische ingreep zou mogen doen, omdat het moeilijk kan zijn voor iemand om de gevolgen in te schatten. Ook van een mogelijke verslaving aan injectables. Mensen vragen zich af of jonge meisjes ook eventueel een bepaald personage najagen die ze zien op social media of tv.

Gevolgen kwaliteit behandelingen

Zoals eerder werd genoemd zie je steeds meer beautysalons verschijnen op straat waar je ook naast een facial of het laten doen van je wenkbrauwen ook fillers kan laten zetten. Hoe zit dit dan met de kwaliteit? Je kunt je hierin afvragen of de kwaliteit van de injectie wel zo goed is. Op tv verschijnen genoeg programma’s van mensen die dit probleem aankaarten. Daarom is het misschien toch een verstandig idee om deze behandelingen over te laten aan de mensen die hiervoor hebben gestudeerd en gecertificeerd zijn.