Gezonde Koers
Image default
Voeding

Lekker en gezond eten

Het klinkt soms als onmogelijk, maar dat is natuurlijk niet waar. Je kunt heel goed ervoor zorgen dat je gezond en tegelijkertijd lekker eet. Waarom is het dan soms zo moeilijk? Het zit er natuurlijk diep ingebakken, dat beeld. Bij sommige mensen tenminste.

Nooit meer heerlijk genieten van alles wat er uit de frituurpan komt, lijkt niet mogelijk als je lekker en gezond wil eten. Ook dat is niet waar. Ben jij ook zo benieuwd naar de mogelijkheden van lekker én gezond? Lees het hier!

Zeewiersalade

Als jij gaat kiezen voor lekker en gezond, dan kun je het beste beginnen met het uitbreiden van jouw arsenaal. Zorg dus voor meer nieuwe en gezonde ingrediënten, om in de keuken mee aan de slag te gaan. Zo kun je heerlijke nieuwe recepten toevoegen aan jouw menukaart.

Zeewiersalade is wellicht zo’n nieuw recept. Zeewiersalade is ook trouwens een recept dat prima past in een vegan lifestyle. Het is ook nog eens gewoon ontzettend leuk, om nieuwe recepten uit te proberen.

Pastinaak

Wellicht ken je de naam wel. Maar, heb jij deze vergeten groente al eens gegeten? Er zijn heel veel mensen die pastinaak ontdekken en het heerlijk vinden. Het voordeel? Pastinaak is ook nog eens supergezond. Zo bevat pastinaak bijvoorbeeld veel mangaan, magnesium, kalium, fosfor, ijzer en zink. Daarnaast bevat het ook nog eens, een mooie lijst met diverse vitamines en bevat het vezels en eiwitten.

Frituur op zijn tijd

Gezond frituren bestaat nog niet echt. Helaas, leuker kunnen we het niet altijd maken. Maar, bedenk maar eens goed hoe erg het is als je één keer in de week iets eet dat niet zo erg gezond is? Dat valt toch wel mee, toch? Tip: als je die ene frituur dag in de week hebt, geniet er dan vooral van. Stress is enorm ongezond.

Zorg vooral voor afwisseling dat is het devies. Elke dag frituur of elke dag zeewiersalade is niet lekker. Elke dag hetzelfde eten dat is niet wat. Het is ook niet gezond, want variatie is nu net wat je nodig hebt. Dit valt ook binnen het advies van de beroemde schijf van vijf.

https://happyvegan.nl/vegan-recepten/zeewiersalade/

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt Smoothies op je Werk?

Mobiele smoothiebar huren

Vitamine D helpt bij afvallen