Gezonde Koers
Image default
Voeding

Vitamine D helpt bij afvallen

In de universiteit van de Milaan is er een onderzoek gedaan naar het effect van vitamine D supplementen toevoegen, bij obese mensen met een gebrek aan vitamine D. Wat blijkt? De groep die ook een vitamine D supplement kreeg, viel sneller af.

Het onderzoek

In het onderzoek waren er vierhonderd mensen in drie groepen verdeeld:

1e groep: Geen extra vitamine D.

2e groep: 25.000 IE aan vitamine D

3e groep: 100.000 IE aan vitamine D.

Die drie groepen volgden een half jaar lang een laagcalorisch dieet. Zowel groep 2 als 3 viel meer af dan groep 1.

Zorg voor voldoende vitamine D

Het kan dus zijn dat als je vitamine D tekort hebt en dit kunt aanvullen door meer zonlicht te krijgen, dat je sneller afvalt. Eigenlijk is het advies om iedere dag 15 minuten tot een half uur in ieder geval ervoor te zorgen, dat jouw hoofd en jouw handen in de hoogstaande zon zijn. Dat is zeg maar de zon tussen 11.00 en 15.00. Daarmee creëer je ook een buffer voor de wintermaanden. Verder is het goed om regelmatig, vette vis, eieren en vlees te eten en elke dag boter, bak en braadproducten op de menukaart te hebben.

Het lukt lang niet iedereen om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Een vitamine D supplement slikken, kan dit opvangen.

Ga niet zomaar enorm veel vitamine D bijslikken

Vermoed jij dat je een vitamine D tekort hebt? Dan moet je wel oppassen met bijslikken. Als je meer dan 40.000 IE vitamine D3 bijslikt, kan dit toxische gevolgen hebben. In Nederland ligt de grens wettelijk bij maximaal 25.000 IE bijslikken. Bij vitamine D2 kan er eerder toxiciteit optreden. Hier moet je dus mee oppassen. Bij twijfel moet je altijd eerst een huisarts raadplegen.

Tips afvallen

Wist je dit allemaal niet? Misschien wil je wel meer tips afvallen. Check dan de tips afvallen. Met goede tips toepassen over afvallen, wordt het namelijk zoveel makkelijker om op een gezonder manier af te vallen en wat slimme bruikbare tips zijn altijd handig. Afvallen op zich is vaak al moeilijk genoeg.

https://www.gezondblog.nl/een-paar-makkelijke-tips-om-mee-af-te-vallen/