Gezonde Koers
Image default
Geestelijke gezondheid

4 tips om te ontstressen

Stress lijkt wel de ziekte van de eeuw te zijn en het zit er niet aan te komen dat hier snel een verandering in merkbaar zal zijn. Een drukke baan, een goed gevuld sociaal leven, de zorg voor de kinderen en tal van verplichtingen zorgen ervoor dat je jezelf elke dag opnieuw voorbij lijkt te hollen. Je wil alles wat je onderneemt perfect doen en zo maak je de stress bij momenten ondraaglijk. Het is ook vaak zo dat ontspannen gelijk lijkt te staan aan niet voldoen aan de verwachtingen en van die gedachte moeten we met ons allen snel vanaf zien te komen. Ontspannen en relaxen, het is belangrijk en je moet er tijd en ruimte voor maken.

Met deze tips voel je de stress zo verdwijnen

Nu denk je na het lezen van het bovenstaande misschien wel dat ontstressen makkelijker gezegd dan gedaan is, maar veel zal afhangen van hoe je er zelf mee omgaat. Laat jij jezelf toe eens helemaal aan jezelf te denken en op de bank te genieten van een goed boek en de heilzame werking van je vaporizer met kruiden? Vind je het moeilijk om je mobieltje en tablet even te laten voor wat ze zijn? Kun jij je openstellen voor de helende krachten van de natuur?

Tijd maken voor jezelf is belangrijk

De hele dag sta je ten dienste van iedereen die je nodig heeft. Je baas heeft nog een klus voor je liggen, het huishouden vraagt veel van je tijd, de kinderen smeken om je aandacht en mensen uit je omgeving vinden dat ze even van je tijd wel verdienen. Leuk allemaal, maar erg vermoeiend. Regelmatig tijd inlassen voor jezelf is absoluut noodzakelijk en helemaal geen teken van zelfzucht. Doe dit dingen die je graag doet en laat je daar door niemand van af brengen. Hoe je die tijd invult, maak op zich niet zo veel uit, als je er maar van geniet. Maximaal genieten? Gebruik de kracht van de kruiden in je vaporizer en je voelt je al meteen een stuk meer ontspannen.

Alle stoorzenders uitschakelen is soms nodig

Een mobieltje, tablet en laptop maken het ons doorgaans erg makkelijk, maar ze zijn ook een ware aanslag op je stressniveau. Je wil altijd en voor iedereen bereikbaar zijn en staat er niet bij stil dat dit helemaal geen verplichting is, wel integendeel. Zoek voor jezelf momenten uit waarop je eens helemaal afstand neemt van dat bereikbaar zijn. Ga je een goed boeken lezen? Zit je naar je favoriete serie te kijken met je vaporizer met kruiden bij de hand? Ga je eindelijk eens die mooie wandeling maken? Je kunt het heus wel even zonder bereikbaar te zijn.

Leuke activiteiten plannen geeft je een boost

Het leven bestaat uit zoveel meer dan werken en het nakomen van verplichtingen alleen. Sta jezelf toe om iets leuk te plannen en geniet er dan ook ten volle van. Een dagje uit shoppen, een avondje stappen en een dagje wellness, je zult versteld staan van wat het met je doet. En voel je vooral niet schuldig, je hebt recht op die leuke momenten, zoveel is zeker.

Kruiden helpen je om te ontspannen

Niet iedereen vindt het even makkelijk om rust en ontspanning te vinden. Een vaporizer met kruiden kan je hier uitstekend bij helpen. De kruiden verminderen je stressniveau en je kunt de vaporizer makkelijk overal met je meenemen voor de momenten dat je er nood aan hebt. Het is minder schadelijk dan de hele dag door naar een sigaret grijpen en de vaporizer is nog eens een stuk goedkoper en doeltreffender ook.