Gezonde Koers
Image default
Gewichtsverlies

Gezond eten is erg belangrijk

Het wordt weer zomer en dat betekent dat veel mensen weer op de gezonde tour gaan om hun summerbody op tijd klaar te hebben. Ook gezond en gevarieerd eten is hierbij erg belangrijk.

Genoeg eiwitten

Het is belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen per dag. Dit kan je puur halen uit voeding. Producten waar veel eiwitten in zitten zijn kip, vis, melkproducten (in kwark en Skyr zit meer eiwit dan gewone melk), kaas, yoghurt (in Griekse yoghurt zit meer eiwit dan in gewone yoghurt), peulvruchten en noten.

 

Als het niet haalbaar is om voldoende eiwitten te halen uit alleen je voeding heb je er ook eiwitpoeder voor. Dit is een makkelijke manier om voldoende binnen te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is de poeder in een shakebeker doen, er wat water of melk bij doen en te schudden. Zorg er wel voor dat je dit niet gaat vervangen als maaltijd maar het als aanvulling van een gevarieerd dieet gebruikt.

Tapas

Je moet ook niet vergeten om af en toe te genieten. Dat kan bijvoorbeeld door heerlijke Spaanse tapas te bestellen. Tapas buffetten zijn kleine gerechtjes die traditioneel in Spanje gegeten worden. Deze kan je in heel Nederland bestellen en dan worden ze vervolgens bij jou op locatie vers bereid. Hierin zijn er veel verschillende tapas. De meest populaire zijn pinchos, amandelen, inktvis, ansjovis en kaas. Maar er is nog veel meer, voor ieder wat wils. Tapas op locatie bestellen is gemakkelijk online te doen.

Sport

Ook sport kan erg belangrijk zijn om je doelen te bereiken. Hiermee zorg je dat je fitter wordt en uiteindelijk ook beter in je vel zit. Daarom zou ik iedereen aanraden om een sport te gaan doen die ze leuk lijkt. Als je iets doet wat je niet leuk vindt wordt het ook lastiger om dit vol te houden en kan het zo zijn dat je uiteindelijk stopt. Dit willen we natuurlijk voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Koreaans eten voor een Aziatisch diner