Gezonde Koers
Image default
Gezondheid voor mannen

Gezonder leven met een gembershot of drinkwater drinken met een waterfilter

Gezonder leven met een gembershot of drinkwater drinken met een waterfilter

In Nederland waaronder in Dalfsen streven we naar een almaar gezonder bestaan en proberen we ons leven en de kwaliteit ervan met de dag te verbeteren. Maar één ding wat we niet kunnen veranderen maar wat onze gezondheid in grote mate beïnvloedt, is de kwaliteit van ons drinkwater. De waterzuiveringsbedrijven voorzien ons van veilig en gezond drinkwater. Maar wat vele mensen niet beseffen is dat dit kraanwater nog wel een filter-beurt kan gebruiken wil de thee en koffie goed smaken, jouw lichaam door minder microplastics en andere organismes vervuilt worden of om te voorkomen dat de apparatuur onder de kalk komt te zitten. Daarnaast gebruiken mensen steeds vaker therapien om gezonder te kunnen leven. Een gembershot of kurkuma shot is daar een voorbeeld van. 

Kraanwater in Nederland

Het water wat in Nederland uit de kraan stroomt is met de jaren viezer geworden. De kwaliteit van ons grond- en oppervlaktewater is mede door de industrialisering en toename in medicijngebruik verslechterd. De grote waterbedrijven doen hun best om water op een gezonde en betaalbare manier aan de burger te presenteren, maar wat er precies uit je kraan stroomt weet je niet. Om deze reden is het een verstandig idee om een extra veiligheid voor jezelf in te bouwen, een waterfilter voor het nazuiveren van leidingwater.

Voorkom plastic flessen

Het grootste deel van onze planeet bestaat uit water, circa 70 procent. Van dit water leven wij als mensen, dieren en planten. Sinds de komst van plastic worden ons water vervuild met tonnen afval, waaronder de plastic flessen. Schoon drinkwater is niet overal een normaliteit wat al gauw leidt tot het gebruik van drinkwater uit plastic flessen. Vergeet hierbij niet dat de natuur meer dan 350 jaar nodig heeft om een simpel plastic flesje geheel te recyclen. Tijdens dit proces worden vissen, dolfijnen en andere dieren die in het water leven vergiftigd met microplastics. Koraal wordt beschadigd, stranden worden vervuild, ons eten raakt geïnfecteerd met plastic, ga zo maar door… Een waterfilter gebruiken helpt ons als veroorzakers van de grote plastic soep in de oceaan bij het bestrijden van het gebruik maken van drinkwater uit plastic flessen. Met ZeroWater bespaar je geld op het kopen van dure flessen water en werk je ook nog eens mee aan het bestrijden van milieuproblemen. 

Voor thuis, onderweg, tijdens het sporten of op het werk

Een waterfilter op kraan aansluiten helpt bij het voldoende drinken van gezond water. Je vult de kan met de hoeveelheid water die de kan veroorlooft waarna je deze in de koelkast neerzet. Het filterproces gaat per direct van start met binnen een mum van tijd gefilterd drinkwater. Iedere keer als je de koelkast opent wordt je weer herinnerd aan het feit om voldoende gezond drinkwater te nuttigen. Dankzij de waterfilterkan weet je ook precies hoeveel water je per dag drinkt wat je gegarandeerde hydratatie van het lichaam oplevert.

 

Indien je niet in de gelegenheid bent om de gehele dag thuis te zijn kun je jezelf alsnog tijdig voorzien van gefilterd schoon drinkwater. Terwijl je onderweg bent vergeet je nog wel eens om voldoende water te drinken. Vergeet hierbij niet dat voldoende water drinken je scherp houdt. De waterfilterkannen vul je iedere avond voor vertrek zodat je op de dag van vertrek jezelf kunt voorzien van gefilterd drinkwater en deze onderweg in een fles de gehele dag bij je kunt houden. 

 

Op het werk dient er voldoende gedronken te worden om zodoende het lichaam fit te scherp te houden. Door iedere dag een fles met gefilterd water mee te nemen weet je ervoor te zorgen dat je voldoende en gezond drinkt. Het is en blijft soms een uitdaging om fatsoenlijk en voldoende gezond drinkwater in te nemen. Zet daarom het drinken van water in je agenda of maak een timer aan die je eraan herinnert om voldoende te drinken. 

 

https://gezondekoers.nl/gezonder-leven-met-een-gembershot-of-drinkwater-drinken-met-een-waterfilter