Gezonde Koers
Image default
Voeding

Voedingssupplementen om je voeding te suppleren

Ruim 50% van de Nederlanders gebruikt dagelijks voedingssupplementen. Multivitaminen, vitamine C, calcium of kruidensupplementen zoals kurkuma, echinacea en knoflook. Visolie (omega-3) is ook een voedingssupplement. Elke verpakking moet een waarschuwing bevatten. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gezonde levensstijl en gevarieerde voeding.
Een gezonde levensstijl betekent voldoende bewegen, voldoende bewegen, voldoende rusten – minimaal zeven uur slaap. Na de 5e snit wordt het dieet gevarieerd, dus eet elke dag 300 gram groenten en 250 gram fruit.

 

Het aanvullen van vitaminen en vezels

Bijna dagelijks van deze hoeveelheid groente en fruit afkomen is voor velen een uitdaging. De schattingen lopen uiteen, maar zo’n 10% van de Nederlanders kan voldoende groente en fruit eten.

Een gezond voedingspatroon bevat veel vitamines en mineralen. Belangrijke micronutriënten voor het behoud van een goede gezondheid. Maar naast deze microscopisch kleine stoffen zijn groente en fruit ook rijk aan vezels. Nogmaals krijgt ongeveer tweederde van de Nederlanders niet 35 gram voedingsvezels per dag binnen.

Een voedingssupplement is dus meer dan alleen een multivitamine, visolie, dat een lepel extra vezels en een lepel goede vetzuren bevat, is ook een voedingssupplement.

 

Gezond blijven of gezond worden?

Om gezond te blijven, moet u zorgen voor een actieve levensstijl, inclusief het volgen van uw trainingsroutine. Je eet gezond, maar als dat niet lukt, vul je voeding dan aan met voedingssupplementen

Voedingssupplementen worden ook gebruikt om u te helpen gezonder te worden, te herstellen en risico’s te vermijden. Dit is een echte baan. Een therapeut, zoals een orthomoleculair therapeut, adviseert dan supplementen. Hij is op een missie om alles te weten te komen over de inname en effecten van voedingssupplementen.

Schoonheidsspecialisten bevelen ook steeds vaker voedingssupplementen aan. Omdat het een geweldige aanvulling en verbetering is op crèmes en behandelingen om je huid van binnenuit te verzorgen.

Wat doet een huisarts?

Huisartsen zijn meestal terughoudend in het adviseren over voedingssupplementen, daar zijn verschillende begrijpelijke redenen voor. Niet in hun behandelprotocol. Het is een dynamische wetenschap waarover veel bekend is, maar veel minder bekend. Er zijn ook enkele voedingssupplementen die interacties tussen geneesmiddelen hebben.

Bewijs voor de effecten van voedingssupplementen is niet te vergelijken met bewijs voor medicijnen. Farmaceutisch onderzoek kost honderden miljoenen. Farmaceutische bedrijven doen dit alleen als ze een verdedigbaar patent hebben. Onderzoek naar de effecten van paprikaconcentraten is misschien veelbelovend, maar paprika is niet te patenteren, dus er wordt niet in geïnvesteerd. Dat is een enorm financieel risico. helaas. Kijk voor meer informatie nu op Gezondmooislank.nl.

https://www.gezondmooislank.nl/