Gezonde Koers
Image default
Alternatief

Hoe gezond is jouw bedrijf?

Bedrijven hebben het de komende tijd vermoedelijk zwaarder. De inflatie is enorm en een recessie ligt op de loer. Dit betekent dat de kans groot is dat je minder gaat verkopen en minder werk hebt voor je medewerkers. Het is niet alleen belangrijk dat je bedrijf in de tijd gezond is, het is ook slim om te bekijken hoe gezond je bedrijf nu is.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Voor een objectieve meting is het interessant om een anonieme medewerkerstevredenheidsonderzoek uit te voeren. Met een anoniem medewerkerstevredenheidsonderzoek kom je er achter wat er onderhuids leeft onder je medewerkers. Dit is belangrijk, want tevreden medewerkers zijn productiever, doen hun werk met meer plezier en zijn meer proactief. Zo kun je wellicht met de medewerkers die je hebt, manieren vinden om je producten toch verkocht zien te krijgen.

Toekomstbestendig?

Hoe wendbaar is jouw bedrijf? Volg je de ontwikkelingen en ben je telkens bezig met anticiperen, naast de dagelijkse gang van zaken? Dan is de kans groter dat je ook in de toekomst bestaansrecht hebt. Doe je dat niet? Dan is de kans natuurlijk groter dat je bedrijf het op de lange termijn niet gaat redden.

Financieel gezond?

Naast de uitkomsten van een medewerkerstevredenheidsonderzoek, levert een financieel overzicht ook kennis op, om te zien hoe gezond je bedrijf is. Hoeveel gaat erin, wat zijn de kosten? Wat is de winst en zijn er nog mogelijkheden om geld te besparen of meer geld te verdienen? Als de kostprijs hoger is dan de verkoopprijs, gaat er iets gigantisch mis. En met de hoge kosten van energie is dat nu zelfs al voor veel ondernemers de realiteit.

Zelfstandig energie opwekken?

Hoeveel energie verbruikt je bedrijf en in hoeverre ben je voor de energievoorziening afhankelijk van de energiemaatschappijen? Er is nog geen zicht op de hoogte van de energieprijzen: gaat het nog meer de pan uitrijzen? Sowieso is het handig om de energieprijzen te drukken. Er zijn ondernemers die al gestopt zijn vanwege de te hoge energiekosten.

https://www.everybodyfrank.com/medewerkerstevredenheidsonderzoek/