Gezonde Koers
Image default
Alternatief

Organiseer het perfecte etentje voor je vrienden in no time!

We kennen het allemaal wel, je hebt een dinertje gepland met vrienden, maar je hebt geen tijd om zeer uitgebreid te koken. Daarom wil je op zoek gaan naar recepten die snel klaar zijn, maar die nog steeds chic ogen. Door goede recepten of bijgerechten te zoeken en gebruik te maken van verse ingrediënten, kom je al heel ver!

 

Witte asperges worden niet voor niets het witte goud genoemd. Het zijn groenten met een toch redelijk hoogstaand karakter waarmee je kan uitpakken, maar tegelijkertijd neemt hun bereiding niet veel tijd in beslag. Het meest bekende gerecht met witte asperges is asperges in kaassaus natuurlijk, maar dat is echter niet het enige dat je kan maken. Zorg dat je de witte asperges goed schilt en daarna kan je ermee aan de slag gaan! Een andere optie is een tajine maken. Een lekkere tajine is altijd een goed idee. Hoewel er effectief veel werk kruipt in het snijden van de groentjes, kan je dit ruim op voorhand doen. De avond van het etentje laad je alles in de tajine, voeg je allerlei lekkere kruiden toe en laat je het een half uurtje garen op een laag vuur. Je kan daarbij nog vlees en koolhydraten toevoegen, zodat je een volwaardige maaltijd krijgt. De boodschap is dus om je kookboeken eens uit de kast te nemen en door te lezen. Wie weet ontdek je een nieuw favoriet recept!

 

Wanneer je druk bezig bent geweest met je hoofdgerecht, kan het zijn dat je je bijgerecht soms vergeet. Bijgerechten zijn een perfecte manier voor je gasten om hun bord te personaliseren. Zorg dat je een salade maakt voor wie veel van groenten houdt, een vegetarisch alternatief voor wie geen vlees eet. Een soepje of salade is altijd een goede optie wanneer je zelf niet veel tijd hebt. Door variatie te brengen in je bijgerechten, zorg je ervoor dat er rekening wordt gehouden met al de noden van je gasten!

 

Naast al het lekkere eten, moeten je gasten ook iets kunnen drinken. Voorzie dus een aangepaste wijn of een lekker biertje voor bij het eten. Ook een cocktail die qua smaak bij het eten of het thema past een is fijne aanvulling, die vaak wordt vergeten. Voor zij die niet drinken, kan je zelf een ijsthee of mocktail maken.

https://www.aspergeskoken.info/witte-asperges-koken/

Gerelateerde artikelen

Hoe gezond is jouw bedrijf?

5-htp voordelen en bijwerkingen

Zo val je af!