Gezonde Koers
Image default
Alternatief

Zo val je af!

Tegenwoordig hebben meer mensen dan ooit tevoren overgewicht. Na de coronatijd is de gewoonte om te sporten bij velen verslechterd of zelfs komen te vervallen. Wellicht behoor je tot een van deze mensen en ben je momenteel niet tevreden met je gewicht. In deze blog vind je informatie over hoe je kunt afvallen. Afvallen is voor de meeste mensen vaak het eerste doel. Vervolgens ligt de focus op het opbouwen van spieren. Welke supplementen heb ik nodig voor spieropbouw? Eigenlijk geen. Supplementen zijn er om je te helpen en het proces te vereenvoudigen. Eiwitpoeder is een populair supplement om je te helpen met spieropbouw.

Je enige opties

Wanneer je van plan bent om af te vallen heb je maar twee opties. Of je kan minder eten of meer bewegen. Er bestaat geen magisch drankje of pilletje die je plots tien kilo laat afvallen. Jammer genoeg willen veel mensen je dit wel doen laten geloven. Om hulp te krijgen bij het veranderen van je eetpatroon kun je altijd een voedingscoach raadplegen. Heb je hulp nodig bij het bewegen? Raadpleeg dan een beweegcoach, voedingscoach of personal trainer.

Zo val je af door minder te eten

Iedereen is anders. Dit wil ook zeggen dat iedereen zijn dagelijkse caloriebehoefte anders is. Om af te vallen moet je, afhankelijk van je doel, minder calorieën eten dan je dagelijkse nodig hebt. Dit geeft een seintje aan je lichaam om reserves te verbranden om je dagelijkse hoeveelheid te evenaren. Het aantal calorieën dat je onder je dagelijkse behoefte moet zitten hangt af van je doel. Normaal is het de bedoeling om zo langzaam mogelijk af te vallen. Wanneer dit te sneller gebeurd verlies je meer spiermassa. In sommige gevallen is het nodig om snel af te vallen, denk bijvoorbeeld aan een operatie.

Zo val je af door meer te bewegen

Net als bij het eten zul je, wanneer je van plan bent om af te vallen door middel van meer te bewegen, moeten uitrekenen hoeveel dagelijkse calorieën je verbrand. Zolang je meer calorieën verbrand dan eet val je af. Reken door middel van een online calculator uit hoeveel calorieën je dagelijks nodig hebt, dit kan een voedingscoach ook voor je doen.

 

https://samen-sterk.com/dietist-rotterdam/