Gezonde Koers
Image default
Beroepen

Ben jij een goede verpleegkundige? 3 kenmerken!

Wil je graag werken als verpleegkundige? Je kunt solliciteren op een verpleegkundige vacature Utrecht. Je moet weten of je in staat bent om een baan als verpleegkundige goed uit te kunnen voeren voordat je naar de functie solliciteert. Er zijn een aantal kenmerken die je moet bezitten, of in ieder geval moet leren kennen om te kunenn werken als verpleegkundige. Lees er hier meer over!

Je bent empathisch en meelevend ingesteld

De meeste mensen gaan ervan uit dat alle verpleegkundigen het beroep kiezen omdat “zorgzaamheid” een van hun sterkste eigenschappen is, hoewel dit niet altijd als een verpleegkundige eigenschap moet worden beschouwd. Als verpleegkundige is mededogen echter wat patiënten het meest opvalt. De prestaties van een verpleegkundige in de verpleging zullen sterk worden beïnvloed door hoe oprecht ze om hun patiënten geven. Het kan voor verpleegkundigen maar al te gemakkelijk zijn om hun gevoel van empathie te verliezen of te vergeten hoe het was om een “niet-klinisch” persoon te zijn na verloop van tijd. Dit komt omdat zij in de loop van hun werk voor duizenden patiënten kunnen zorgen. Empathie met elke patiënt en een oprechte poging om je te verplaatsen in de positie van je patiënten zijn kwaliteiten van een goede verpleegkundige. Verpleegkundigen die empathie tonen, zullen hun patiënten eerder als “mensen” behandelen en zich concentreren op een persoonsgerichte zorgstrategie dan op het strikt volgen van standaardprocedures. Wanneer patiënten een bekwame verpleegkundige hebben, verbetert dat hun ervaring met de behandeling. Als je over deze kwaliteit beschikt, ben je misschien al gekwalificeerd om te solliciteren naar een vacature zorg werk Utrecht.

Je bent in staat om effectief te communiceren

Sterke communicatieve vaardigheden zijn essentieel voor een verpleegkundige. Effectieve communicatie met andere verpleegkundigen, artsen, disciplines van verschillende afdelingen, patiënten en hun familie is essentieel voor het werk van een verpleegkundige. De kans op medische fouten wordt groter wanneer de communicatie verkeerd wordt geïnterpreteerd en overgebracht, patiënten zich vaak genegeerd of niet geïnformeerd voelen en de hele afdeling daaronder lijdt. Verpleegkundigen zullen veiligere zorg leveren en hun patiënten, hun afdeling, het hele ziekenhuis/gezondheidsstelsel en niet te vergeten hun carrière op lange termijn beter helpen door communicatievaardigheden prioriteit te geven en te oefenen.

Je kunt je altijd concenteren

Het lijdt geen twijfel dat verpleegkundigen onder grote druk staan als ze proberen de richtlijnen van artsen op te volgen en tegelijkertijd hun eigen kennis, vaardigheden en kritisch oordeel te gebruiken om de best mogelijke patiëntenzorg te leveren. Wanneer er veel patiënten tegelijk worden verzorgd, lijkt de kans op menselijke fouten vrijwel onvermijdelijk. Een goede verpleegkundige is zich bewust van de risico’s en is verantwoordelijk voor de gezondheid en, belangrijker nog, het leven van zijn patiënten. Een van de persoonlijkheidskenmerken van verpleegkundigen die snel en gemakkelijk kunnen bepalen hoe succesvol zij in hun beroep zullen zijn, is een scherp oog voor details.