Gezonde Koers
Image default
Beroepen

Podotherapie helpt tegen verschillende pijnklachten

Iedere dag loop je vele meters en op weekbasis is dat vele kilometers. Moet je nagaan hoeveel meters je loopt in een heel mensenleven! Dan is het ook niet zo heel erg gek dat je soms klachten krijgt aan je voeten, knieën, heupen en lage rug. Alle klachten komen vaak door een verkeerd looppatroon of door een scheefstand van de voetzool. Een podotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van klachten die voortkomen uit de voeten. Behandeling van een podotherapeut is erop gericht om klachten te verhelpen door aangepaste zolen, oefeningen, tapen of wondbehandeling bij diabetespatiënten. Eigenlijk kan je bij alle klachten aan voeten, knieën en heupen terecht bij een professionele podotherapeut. We vroegen een therapeut van podotherapie Zaanstad voor nadere uitleg.

Wat doet een professionele podotherapeut? 

Zoals gezegd helpt een podotherapeut bij klachten aan voeten, knieën en heupen. Pijn of vermoeidheid in de voeten of andere onderdelen van het onderlichaam worden vaak veroorzaakt door problemen in de stand van de voeten. Een podotherapeut kan dit verhelpen door het aanmeten van zolen, medical taping of oefeningen. Diabetespatiënten met problemen of wonden worden ook vaak gezien door een professionele podotherapeut om wondgenezing te bevorderen en verdere klachten te voorkomen. Eigenlijk is een podotherapeut gericht op alle functionaliteiten van het lichaam die zich bevinden vanaf de heupen naar de grond. Pijnvrij lopen en bewegen; dat is waar de podotherapie Zaanstad voor staat. Een persoonlijke aanpak en een behandeling op maat zijn belangrijk om weer pijnvrij door het leven te kunnen”, aldus podotherapie Zaanstad. En twijfel je of je je klachten moet laten behandelen door een podotherapeut? Neem dan gerust contact op met de podotherapie Zaanstad.

Welke behandelingen voert een professionele podotherapeut uit? Podotherapie Zaanstad vervolgt: “Het takenpakket van een podotherapeut is zeer divers en bestaat dan ook niet alleen het aanmeten van voetzolen. Ook medical taping, wondbehandeling, de behandeling van wratten en ingegroeide teennagels behoren tot het takenpakket van een podotherapeut. Bovendien kan een podotherapeut aangepaste schoenen en slippers maken zodat iedereen pijnvrij kan lopen. Want zeker gezien het aantal meters dat mensen afleggen is het belangrijk dat je je pijnvrij kan voortbewegen. Een behandeling bij een podotherapeut begint altijd met een uitgebreide intake waarin wordt gekeken naar het probleem. Dit kan bijvoorbeeld een peesblessure zijn, maar ook last van wratten, een ingegroeide nagel of een hielspoor”. De klachten waarmee je naar de podotherapie Zaanstad kan gaan zijn dus zeer divers.

Maak een afspraak

“Heb je pijn bij het lopen of heb je last van vermoeide voeten of benen?”, geeft de podotherapie Zaanstad aan. “Twijfel dan niet en maak een afspraak bij een professionele podotherapeut. Na een persoonlijke intake en een behandeling op maat ben je dan snel weer van je klachten af”. Een bezoek bij podotherapie Zaanstad kan op een laagdrempelige manier en laat je informeren over de vele mogelijkheden. Doorlopen met pijn of vermoeidheid is natuurlijk erg vervelend en ook volledig onnodig. Twijfel dus niet en neem bij klachten aan voeten, knieën, heupen of lage rug contact op om de mogelijkheden te bespreken.