Gezonde Koers
Image default
Geestelijke gezondheid

6 Tips voor een positieve mindset voor jonge meiden

Van jezelf houden is de grootste revolutie! Velen van ons worstelen met het al dan niet positief zijn over je eigen lichaam. In het Engels wordt dit body positivity genoemd. In dit blog enkele tips om body-positive te worden. Hieronder vind je 6 tips die je in gedachten moet houden als je positiever over je lichaam wilt gaan denken.

1. Plak positieve affirmaties op je spiegel

Voor de spiegel is waar we de meeste lichaamshaat ervaren. Probeer positieve notities op je spiegels te plakken, zoals, “Ik ben genoeg”, “Hou van je lichaam”, en “Je bent mooi”.

2. Weg met je weegschaal

Jezelf wegen kan een obsessie worden. De weegschaal kan macht hebben over je geluk en eigenwaarde. Het getal op de weegschaal bepaalt niet wat je waard bent, het vertelt je alleen je relatie met de zwaartekracht van de aarde.

3. Als je het niet tegen je vrienden zou zeggen, zeg het dan ook niet tegen jezelf

Als je merkt dat je kritisch bent over je lichaam, vraag jezelf dan af: “Zou ik dit tegen een vriend zeggen?”, het antwoord zal hoogstwaarschijnlijk “Nee” zijn. Behandel je lichaam als je beste vriend!

4. Leer een compliment te accepteren

Door niet in staat te zijn een compliment te accepteren, haal je jezelf naar beneden. Vermijd het om op een compliment te reageren met “Dank je, maar…”. Gewoon je dankbaarheid tonen door te reageren met alleen een “Dank je wel” is genoeg. Je kunt ook reageren met het teruggeven van een compliment, maar pas op dat je jezelf niet onderwaardeert terwijl je dit doet.

5. Vraag je af of lichaamshaat helpt

Doet negatief denken over je lichaam eigenlijk iets voor je? Voel je je er beter door? Verandert er iets door? Nee, dat doet het niet. Waarom zou je jezelf onnodig stress bezorgen? Stel jezelf deze vragen eens hardop, dan zul je beseffen dat negatief praten over je eigen lichaam gewoon energieverspilling is.

6. Vergelijk jezelf niet met anderen, of met je jongere ik

“Vergelijking is de dief van vreugde” – Theodore Roosevelt. Iedereen is anders, en ons lichaam verandert aanzienlijk als we ouder worden. Het is normaal en gezond om er niet uit te zien zoals 5 jaar geleden. Het is belangrijk om gelukkig en gezond te zijn in het lichaam dat je nu hebt. Jezelf vergelijken met anderen, of zelfs met jezelf, doet niets voor je, dus wees gewoon (je) mooie zelf!

Meer tips en inspiratie over positieve mindset? Surf naar www.milouborren.nl.