Gezonde Koers
Image default
Onderwijs

Sportmasseur worden

Tijdens de opleiding sportmassage word je opgeleid tot een gekwalificeerde sportmasseur. Op steeds meer plaatsen in Nederland kan men terecht voor een “sportmassage”. Als sportmasseur kun je je eigen praktijk starten en (gedeeltelijk) financieel onafhankelijk worden. Ook is het mogelijk om als massagetherapeut te werken bij een sportvereniging, een fysiotherapeutische praktijk, een fitnesscentrum, een wellnesscentrum, spa, recreatie resorts en zwemcentra. Kortom: overal wordt sportmassage en verzorging gewaardeerd. Het verlicht specifiek spierspanning en -ontsteking na het evenement, en biedt een warming-up om spieren los te maken voor zowel amateur- als professionele atleten. Massage stimuleert de bloedstroom, wanneer de normale mechanica van de bloedstroom wordt aangetast door vermoeidheid of letsel.

Groeiende vraag naar opgeleide masseurs

Het is moeilijk om je een sportwereld voor te stellen zonder een sportmasseur. Steeds meer sportverenigingen, zowel op recreatief als professioneel niveau, zullen een sportmasseur inhuren. Zij zien het nut van een goede masseur, die samen met de sporters gaat werken om blessures te voorkomen. Ook sinds de opkomst van duursporten als de marathon en triatlon is de individuele sporter op zoek naar een sportmasseur om hem te adviseren over training, kleding, voeding en om een ​​massage te geven na een training en/of wedstrijd. Langzaamaan groeit bij sporters het besef om voor hun eigen gezondheid te zorgen. Logisch dus dat er meer vraag is naar opgeleide masseurs om deze taak te vervullen.

Hoe werkt een diepe weefselmassage?

Diepe weefselmassage is een vorm van intense massage die tot doel heeft het bindweefsel beperkingen in het lichaam op te heffen en eventueel beperkend littekenweefsel te doorbreken. Het is ook bekend dat het helpt bij het verlichten van chronische spanning, om het bewegingsbereik van het lichaam te vergroten en om de houding te verbeteren. Diepe weefselmassage herstelt ook de lengte en flexibiliteit van het weefsel dat de spieren omringt door de kracht en de bloedsomloop te verbeteren van het fasciale systeem. Wanneer chronische knopen in het diepe spierweefsel voorkomen, kunnen beschadigde vezelige weefsels chronische gewrichts- en spierpijn veroorzaken.

Gerelateerde artikelen

Gezondheidsvoordelen van woon-werkverkeer op de fiets