Gezonde Koers
Image default
Tandheelkunde

Drie eenvoudige tips om een goede tandarts te herkennen

Heeft u ooit nagedacht over hoe u een goede tandarts in uw omgeving kunt herkennen? Dit artikel biedt een helpende hand. Lees daarom verder over hoe u weloverwogen een tandartsenpraktijk kunt uitkiezen.

Eenieder wilt onder behandeling zijn van een uitstekende tandarts. Deze dokter is trouwens niet alleen verantwoordelijk voor de gezondheid van uw gebit, maar daarmee ook voor uw beste eigenschap – uw glimlach. Maar hoe herkent u een goede? En wat maakt een tandarts een goede? Hier worden dan drie eenvoudige stappen omschreven over hoe u een goede tandarts in Hoofddorp kunt herkennen.

Tip 1: Aanbevelingen

De eerste stap is vanzelfsprekend. Vragen naar aanbevelingen. We kennen allemaal tenminste 3 mensen in de omgeving die geregeld de tandarts bezoeken. Stel ze bijvoorbeeld vragen over hun ervaringen, hoe lang ze al cliënt zijn en of al ze meerdere artsen hebben bezocht aan wie ze de titel “een goede tandarts” zouden geven. Als socialiseren ter wille van uw gebit misschien te veel van het goede is, kunt u ook altijd een zogenaamde zoektocht starten op sociale media.

Nu u al de aanbevelingen hebt doorgenomen, is het belangrijk om als toekomstige cliënt ook de beoordelingen van hun cliënten te lezen. De meeste tandartsenpraktijken hebben een eigen website. Zoek die op en lees de beoordelingen. U wilt behalve van uw familieleden en vrienden toch ook van anderen weten wat hun ervaringen zijn geweest?

Tip 2: Hygiëne

Wanneer u al genoeg aanbevelingen hebt verzameld, gelezen en een besluit hebt kunnen nemen, bezoekt u vervolgens zelfs de tandartsenpraktijk. Eenmaal daar aangekomen, krijgt u ook meteen de eerste indruk en of ze het nauw nemen met de hygiëne. Deze zult u al zelfs vanaf de wachtkamer kunnen waarnemen! Als deze niet wordt onderhouden, heeft u alle recht om te concluderen dat de rest van de kamers er niet beter uit zullen zien.

Nadat u dit heeft geobserveerd, let u ook op de klederdracht van het team. De tandarts en zijn crew dragen over het algemeen passende, maar vooral nette schone werkkleding. Let er ook op dat de arts tijdens het werken handschoenen en gebitsbeschermers draagt en deze vervangt zodra hij de kamer verlaat of in contact komt met iets onreins.

Tip 3: De behandeltijd

Probeer u ook de behandeltijd in de gaten te houden. Terwijl u in de wachtkamer zat en daarvoor al, heeft u waarschijnlijk al kunnen concluderen dat de tijd varieert bij de diverse patiënten. Dat is vanzelfsprekend, want het soort behandeling die de patiënt heeft ondergaan is van invloed op de behandeltijd. Houd er wel rekening mee dat een goede tandarts genoeg tijd in beslag neemt tijdens controles. De reden is dat hij geduld toont en zorgzaam reageert op uw zorgen en behoeften. Als de patiënt bijvoorbeeld bang of zenuwachtig is (dit komt het meest voor bij nieuwelingen), is empathie en een rustig charisma zeker op zijn plaats.

Alhoewel professionaliteit hoog in het vaandel moet staan bij elk praktijk, mag de vriendelijkheid ook niet ten koste hiervan gaan. Dit gaat u het beste kunnen opmerken of weten tijdens de behandeling.

https://tandartsmondain.nl/