Gezonde Koers
Image default
Tandheelkunde

Welke behandelingen bieden tandartsen?

Als je tandheelkundige zorg nodig hebt, wil je een tandarts kiezen die alle diensten biedt die je nodig heeft. Het punt is dat er veel behandelingen beschikbaar zijn voor patiënten met gebitsproblemen. Iemand van Tandarts Amsterdam Oost kan je met alles helpen, van tanden bleken tot tandvleesaandoeningen.

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde is een tak van de tandheelkunde die zich richt op het verbeteren van het uiterlijk van je gebit. Het kan worden gebruikt om problemen met je tanden op te lossen of het kan worden gebruikt om het uiterlijk van je tanden te verbeteren. Cosmetische tandheelkunde omvat het bleken van tanden en fineren, dit zijn dunne plakjes porselein die aan de voorkant van je tanden worden gehecht. Bij het bleken van tanden wordt de kleur van je tanden opgebleekt. Daarentegen omvat fineren het bedekken van verkleurde gebieden met witte materialen, zodat ze overeenkomen met de rest van je tanden. Zorg ervoor dat je een erkende tandarts bezoekt, zoals die van tandarts.nl, als je deze behandelingen wilt laten uitvoeren.

Reiniging

Reiniging is een essentieel onderdeel van je mondgezondheid en het moet minstens twee keer per jaar worden uitgevoerd. Tijdens een reiniging verwijdert je tandarts tandplak van je tanden en tandvlees en eventuele vlekken die zich daarop hebben gevormd. Een grondige reiniging helpt gaatjes, tandvleesaandoeningen en andere tandproblemen te voorkomen die je algehele gezondheid kunnen beïnvloeden.

Orthodontie

Orthodontie is een tak van de tandheelkunde die zich bezighoudt met de preventie en behandeling van tand-, gezichts- en kaak-onregelmatigheden. Er zijn twee soorten orthodontische behandelingen, namelijk een vaste behandeling. Vaste orthodontie omvat het gebruik van beugels die aan je tanden worden bevestigd en die vervolgens worden uitgelijnd door zachte druk die wordt uitgeoefend door kleine metalen draden die ligaturen worden genoemd. De ligaturen worden geleidelijk verplaatst totdat het gewenste resultaat is bereikt. Het duurt gewoonlijk tussen de 18-24 maanden om de behandeling te voltooien. Verwijderbare orthodontische hulpmiddelen worden ook wel ‘mondbeschermers’ genoemd. Ze kunnen er ’s nachts uit worden gehaald, zodat je je tanden niet op elkaar klemt tijdens het slapen. Het belangrijkste doel van deze apparaten is het voorkomen van problemen na andere behandelingen.