Gezonde Koers
Image default
Alternatief

Wat houdt acupunctuur in?

Acupunctuur komt uit de Chinese geneeskunde. Dit is duizenden jaren geleden ontdekt. Een lichamelijke, emotionele of mentale verstoring kan ontstaan doordat de energiehuishouding van de mens buiten balans is geraakt. Wanneer dit voor een lange duur verstoort blijft, kunnen ziektes of andere klachten hier het gevolg van zijn. Met behulp van acupunctuur kan er geprobeerd worden dit weer in evenwicht te brengen, zodat alles weer wordt hersteld en eventuele ziektes kunnen worden voorkomen. Bij acupunctuur Amsterdam zou je zo een soort behandeling kunnen aangaan.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Acupunctuur wordt het meest gedaan met behulp van hele dunne naalden. Deze worden door de acupuncturist op bepaalde plekken in jouw lichaam geplaatst. Dat zijn de meridianen of energiebanen. Doordat deze naalden worden geplaatst, worden die punten gestimuleerd. Je zult de naalden voor enige tijd niet voelen. Er bestaat ook electro-acupunctuur. Hierbij bevatten de naalden stroom. Bij klachten als pijn, stress of depressie kan deze snelle en hoge frequentie het effect laten versterken. Een moderne variant is de laserbehandeling. Dit is een goed alternatief als er geen gebruik mag worden gemaakt van naalden. Dit gebeurt vaak bij kinderen of hele gevoelige patiënten.

Waar is het goed voor?

Door acupunctuur toe te passen, wordt het lichaam in een situatie gebracht waardoor het sneller kan genezen. Het komt vaak voor dat klachten, die een bepaalde ziekte met zich meebrengen, worden verlicht door middel van acupunctuur. Verder heeft het ook andere positieve gevolgen voor de mens. Naast het feit dat het een goede werking heeft op de gezondheid, kan het ook de natuurlijke weerstand vergroten, de pijngrens verhogen en het zin hebben in het leven stimuleren. Daarnaast is het een groot voordeel dat acupunctuur geen bijwerkingen heeft. Je zult je snel fitter en gezonder gaan voelen. Bij acupunctuur Almere kun je zo een behandeling ondergaan.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens een behandeling worden er dus naalden in het lichaam verwerkt. Dit wordt gedaan om de energiedoorstroming in delen van het lichaam te herstellen. Er wordt ten allen tijden gebruik gemaakt van wegwerpnaalden. In tegenstelling tot injectienaalden, zijn dit soort naalden veel dunner. Hierdoor zal de patiënt niet veel pijn ervaren. Dit is belangrijk, aangezien de naalden tijdens de behandeling in het lichaam blijven zitten. Verder is er geen standaard behandeling, dit hangt af van de klachten die de patiënt ervaart. Het kan voorkomen dat 2 mensen dezelfde klachten hebben, dit wil niet zeggen dat ze dezelfde behandeling moeten ondergaan. Acupunctuur is een specifieke behandeling die voor iedereen anders is.

 

https://www.amsterdamseacupunctuur.nl/