Gezonde Koers
Image default
Gezondheid voor mannen

Makkelijk recept voor een hartig pasteitje

Ben je op zoek naar een hartig gerecht dat altijd goed in de smaak valt bij gasten? Dan zijn pasteitjes met kippenragout en bospaddenstoelen precies wat je nodig hebt. Dit klassieke gerecht is perfect voor de feestdagen, maar ook heerlijk als luxe borrelhapje of voorgerecht tijdens een diner. De rijke smaak van de ragout in combinatie met knapperige en hartige pasteitjes zorgt voor een culinaire ervaring die indruk maakt.

Wat heb je nodig?

  • 4 Jos Poell pasteibakjes

  • 300 g kipfilet

  • 250 g gemengde bospaddenstoelen

  • 500 ml kippenbouillon

  • 50 g boter

  • 50 g bloem

  • 100 ml room

  • 1 sjalotje (fijn gesnipperd)

  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)

  • Verse tijm (naar smaak)

  • Peper en zout

Zo maak je het:

  1. Kip pocheren: Breng de kippenbouillon aan de kook en pocheer de kipfilet hierin in ongeveer 15 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en trek deze met twee vorken uit elkaar tot fijne stukjes. Bewaar de bouillon voor later.

  2. Paddenstoelen bakken: Smelt een beetje boter in een pan en bak de sjalot en knoflook glazig. Voeg vervolgens de bospaddenstoelen toe en bak ze tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg wat verse tijm toe voor extra smaak.

  3. Ragout maken: Smelt de rest van de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Laat dit enkele minuten garen zonder te kleuren. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat. Giet de room erbij en voeg de kip en paddenstoelen toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Serveren: Verwarm de Jos Poell pasteibakjes in de oven volgens de verpakking en vul ze royaal met de warme ragout. Garneer met een takje tijm en serveer direct.

Bekijk hier het hele recept voor het pasteitje. Dit gerecht is een echte publiekstrekker die luxe en comfort combineert. Perfect voor feestelijke momenten of als verwennerij voor jezelf!

 

https://jos-poell.com/