Gezonde Koers
Image default
Organisaties

Ambulante zorg, wat houd dat precies in?

Je hebt de term vast wel eens horen vallen, ambulante zorg. We spreken over ambulante zorg wanneer we het hebben over alle medische zorgen die je buiten een ziekenhuisopname kan ontvangen. Daarnaast wordt er met ambulante zorg ook zelfstandigheid gestimuleerd.  Dit is geen gek streven, aangezien er op het moment een enorme druk ligt op de Nederlandse zorgsector. Ambulante zorg zorgt er namelijk voor dat jij actie onderneemt wanneer je dit zelf nodig vind. Ofwel, er is geen constante zorg beschikbaar.. Er zijn daarnaast nog meer verschillende soorten ambulante zorg. Zo biedt ambulante begeleiding Plushome juist wel direct zorg met de missie om mensen te begeleiden naar een zelfstandig leven in de maatschappij. In dit artikel kijken we naar de verschillende soorten ambulante zorg en kammen we deze uit.

Ambulante zorg

Ambulante zorg, ook wel extramurale zorg (buiten de muren) genoemd, is een zorgtype dat zelfstandigheid stimuleert door de persoon zelf actie te laten ondernemen. Dit houdt in dat bij klachten, de persoon in kwestie zelf naar een specialist gaat om daar de zorg aan te vragen die nodig is. Een voordeel hiervan is dat mensen die zorg nodig hebben, niet elke dag een begeleider nodig hebben en lekker in veiligheid van hun eigen huis kunnen blijven wonen. Ook helpt het met het toenemen van zelfstandige maar zorgbehoevende mensen. Daarnaast is het stimuleren van zelfstandigheid ook vergelijkbaar met de zorg die bijvoorbeeld ambulante begeleiding Plushome aanbiedt. Toch zijn er wel een paar verschillen.

Ambulante begeleiding

Naast ambulante zorg bestaat er ook ambulante begeleiding. Deze zorgvorm heeft een andere structuur, maar is gericht op hetzelfde doel. Dat doel is verantwoordelijkheid creëren bij mensen die moeite hebben met structuur, geld of andere zaken in hun leven. Ambulante begeleiding helpt mensen door middel van een begeleider die wekelijks op bezoek komt om jou dag structuur of mentale gezondheid te bespreken. Wat jij met een begeleider bespreekt hangt ook af van de mate van jouw probleem. Tijdens deze bezoekjes probeert de begeleider je ook zoveel mogelijk te begeleiden, motiveren en helpen naar eigen verantwoordelijkheid. Zijn/haar doel is om jou een mogelijkheid te geven om alle verantwoordelijkheid in jouw leven te hebben.

 

https://plushome.nl/